Praktische klustips om jouw woning te verbeteren

Of je nu een serre wil bouwen of je badkamer anders in wil richten, het kan geen probleem zijn om hier diverse tips over in te winnen. Zeker voordat je begint aan een klus is het handig rekening te houden met bepaalde zaken. Heb je bijvoorbeeld een aankoop- of verkoopkeuring laten uitvoeren en komen er een aantal gebreken naar voren? Je kunt zelf meer dan je denkt. 

Begin met een draaiboek

Zo is het altijd handig een soort van draaiboek op te stellen voordat je begint. Dit houdt in dat je stap voor stap je project probeert door te lopen waarbij je het beste gebruik kunt maken van een checklist. Als je echt met grote klussen aan de gang wil gaan, kun je het beste een bouwkundige inschakelen die je kunt informeren over je plan van aanpak. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je een muur wil slopen waarvan je niet zeker weet of het een belangrijke draagmuur is. Tevens is het slim van te voren foto’s te maken zodat je weet waar je aan toe bent. Hiermee wordt voornamelijk bedoeld dat je de werkzaamheden en het leidingwerk onder de loep neemt zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan. 

Onderhoud aan de CV-ketel

Wanneer je met je CV- ketel aan de slag wil gaan, is het handig de technische installatievoorschriften goed door te nemen om te controleren of in je nieuwe situatie nog aan alle eisen kan worden voldaan. Dit geldt eigenlijk ook voor je gas en elektra. Tevens is het slim van te voren al in kaart te brengen welke stopcontacten en schakelaars je moet gebruiken. Dit is handig zodat je niet op het laatste moment nog extra moet installeren. Tenslotte is het ook handig niet te veel op materiaal te bezuinigen. Dit bespaart je namelijk tijd en het is veiliger omdat je met goede spullen zult gaan werken.

Ga veilig te werk

Ook tijdens het klussen is het handig om je met bepaalde zaken bezig te houden zodat je veilig kunt klussen. Voorbereiding hierop is het halve werk. Zo is het aan te raden goede, stevige zittende schoenen en kleding te dragen en dieren en kinderen weg te houden bij je werkplek. Wanneer je met elektriciteit werkt is het handig eerst de stroom eraf te halen. Ook het dragen van een klusbril is handig wanneer je gaat bijvoorbeeld gaat boren of andere elektrische machines gebruikt. Zorg verder voor goede ventilatie, met name bij het werken met kit of verf. Tenslotte speelt het voor zich dat je spullen opruimt die in de weg liggen om onveilige situaties te voorkomen. Wil je jouw gehele woning laten doorlichten door een bouwkundig expert in Enschede? Dit kan heel bruikbare informatie opleveren over de stand van de woning en welke aspecten onderhoud nodig hebben. Zowel nu als in de nabije toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *