Waarom EPS isolatie in jouw nieuwe woning

Het isoleren van je woning is iets dat echt aan te raden is om te doen. Isoleren zorgt ervoor dat warmte en geluid niet meer wordt getransporteerd naar buiten of juist naar binnen. Het zorgt ervoor dat je in de zomer de warmte buiten houdt en in de winter de warmte binnen houdt. Het helpt ook om de efficiëntie van een woning of gebouw te verbeteren door het energieverbruik en de geluidsoverlast te verminderen. Er zijn veel verschillende materialen en manieren om woningen te isoleren. Een van de meest gebruikte manieren om te isoleren is om de spouwmuur te isoleren. Een populair materiaal om dat mee te doen is EPS. EPS isolatieparels hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten isolatie zoals steenwol en glasvezel. Lees meer over EPS isolatie en waarom EPS isolatie in jouw nieuwe woning nodig is.

Wat is EPS isolatie?

EPS is een type isolatiemateriaal. Het belangrijkste voordeel is dat het een laag gewicht en een hoog thermisch rendement heeft. Het zijn een soort van parels. Vandaar EPS parels. Ze zijn gemaakt van 2% polystyreen en bestaan voor 98% uit lucht. 1 zo‘n parel is ongeveer 3 tot 6 millimeter groot. EPS isolatieparels hebben hele mooie eigenschappen, dat maakt het zo‘n populair materiaal. EPS-isolatie wordt gebruikt in alle soorten gebouwen, inclusief woningen en bedrijfsgebouwen. Het is een van de sterkste en beste isolatiematerialen die er op dit moment zijn. Daarom worden ze ook erg veel gebruikt.

Wat zijn de voordelen van EPS isolatie?

Het materiaal wordt dus gebruikt om woningen te isoleren, en dan met name de spouwmuur. De reden dat het enorm populair materiaal is geworden de afgelopen jaren is omdat het materiaal vele voordelen kent. Het heeft hele mooie eigenschappen die het perfect isolatiemateriaal maken. Zo wordt het al gebruikt voor woningen, maar ook voor schepen, steigers en nog meer. Wat zijn die eigenschappen en voordelen dan?

● Sterkste en beste isolatiemateriaal

● Perfect opvulling van muren

● Waterbestendig

● Brandwerend

● Neemt geen vocht op

● Optimaal wooncomfort

● Lagere woonlasten

● Vriendelijk voor het milieu

Geld besparen door middel van EPS isolatie

Nu horen we je denken, isoleren, dat kost toch geld? Dat klopt, maar je kan er ook veel voor terugkrijgen. Door je woning te isoleren zal je de warmte binnenhouden in de winter en in de zomer de warmte buiten houden. Dit zorgt er dus ook voor dat je in de winter minder vaak de kachel aan hoeft te zetten in de winter. En dat scheelt natuurlijk een hoop stookkosten. Dit resulteert in een lagere energierekening, dus geld besparen. Waarom EPS isolatie in jouw nieuwe woning? Dat is dus niet moeilijk om te beantwoorden. Een isolatie met EPS parels biedt meer wooncomfort en je bespaart er een hoop geld mee.

Het juiste isolatiebedrijf vinden

Als je overtuigd bent om voor EPS isolatie in jouw nieuwe woning te gaan, dan is er alleen nog de vraag, door wie laat je dit doen? Dit laat je natuurlijk doen door een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Zij kunnen op professionele wijze jouw spouwmuur in je nieuwe woning isoleren. Zo heb je straks het beste rendement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *